• Slideshow 1
  • Slideshow 2
  • Slideshow 3
  • Slideshow 4
  • Slideshow 5
  • Slideshow 6
  • Slideshow 7

Schoolkalender

2 okt
2 okt
Kijk In de Klas
Datum 02.10 12:15 - 12:30
9 okt
11 okt
Eind kinderboekenweek
Datum 11.10
14 okt
Herfstvakantie
Datum 14.10 - 18.10

Leerkrachten

Open dag

Kijken en meedoen bij de Kinderboom!

Basisschool Kinderboom opent op woensdag 27 februari 2019  van 10.00 uur tot 12.00 uur de deuren voor ouders en peuters die een school zoeken, waar de peuter verder kan groeien.  

De peuters kunnen daarbij de kleutergroepen bezoeken om een beetje “sfeer” te proeven en mee te doen met kleuteractiviteiten. Natuurlijk kan ook al een kijkje in de hogere groepen genomen worden, want het onderwijs houdt niet op na de kleutertijd. De directeur zal de ouders te woord staan om vragen te beantwoorden en hen een schoolgids aanbieden. Ouders kunnen op die dag ook een afspraak maken voor een persoonlijke gesprek.

De Kinderboom is een basisschool van ongeveer 160 leerlingen, die in de wijk “Draaiboom” ligt.

Op onze school staat het welzijn van de kinderen voorop. De school kiest voor een jaarklassen systeem. De aangeboden leerstof is in principe voor alle leerlingen uit de groep. Nu zijn er nogal wat verschillen tussen de leerlingen. Hierop speelt de school uitdrukkelijk in. Er wordt  bij diverse vakken op drie niveaus les gegeven en er vindt differentiatie plaats tijdens “zelfstandig werken”.

De leerprestaties van de leerlingen worden zowel individueel als per groep gevolgd door middel van een uitgebreid leerlingvolgsysteem van het Cito. Gegevens worden grondig geanalyseerd, waarna aanpassingen in de aanpak worden gedaan. Van alle leerlingen worden zowel de leerprestaties als de sociaal-emotionele ontwikkeling gevolgd en in kaart gebracht. We maken groepjes van kinderen die bij elkaar passen. Voor cognitief getalenteerde leerlingen hebben we een plusklas. 

De school gebruikt coöperatieve werkvormen om kinderen te leren samenwerken. Dit houdt in dat kinderen SAMEN leren met hulp van doordachte samenwerkingstechnieken.

Cultuur staat hoog in het vaandel. De school haalt de cultuur in huis maar gaat er met elke groep ook jaarlijks op uit om cultuur zelf op te zoeken. We zorgen ervoor dat alle domeinen van cultuur gedurende de schoolloopbaan aan bod komen.

De school heeft naschoolse opvang op school: BSO De Kinderboom. Deze opvang is in handen van KMB. De tussen schoolse opvang is ondergebracht bij Stichting Smiley. Deze stichting heeft professionele medewerkers die opgeleid zijn voor kinderopvang. Stichting Smiley is ontstaan uit actieve ouders van de Kinderboom zelf en zijn alleen actief voor de Kinderboom. Zij kennen de kinderen en zijn in staat voor een vertrouwde omgeving te zorgen.

De school heeft een grote groep zeer actieve ouders. Zij vergaderen met elkaar in de oudervereniging en de medezeggenschapsraad en zijn betrokken bij excursies en allerlei vieringen tijdens het schooljaar. De school ziet ouders als partner in het begeleiden van hun kind.

Kortom, de Kinderboom is een bezoekje zeker waard. De koffie, thee, ranja en iets lekkers staan klaar.