Algemene informatie

Onze school ligt in de wijk "De Draaiboom" in Kaatsheuvel (plattegrond). De Kinderboom bestond in 2019 dertig jaar. Dit schooljaar starten we met 165 leerlingen.
Bijna alle kinderen uit de wijk gaan naar de Kinderboom maar ook kinderen/ouders weten de de weg naar onze school te vinden.

De Kinderboom is een school met als uitgangspunt dat we groeien door sámen leren en ontwikkelen.

Het schoolconcept is dan ook:

"Kinderboom dáár kun je groeien"

De school stelt het kind centraal. We stellen ons voortdurend de vraag: wat heeft dít kind van ons nodig en hoe kunnen wij (ouders en leerkrachten) aan de behoeften van de kinderen voldoen?
Het omgaan met elkaar (leerkrachten, ouders en leerlingen), de sfeer is een belangrijk uitgangspunt in de schoolvisie. In de schoolgids (die u ook kunt downloaden) kunt u lezen hoe we dit verder invullen.